Glädjens trädgård i Gävle AB

Glädjens personliga assistans

Många personer med funktionsvariationer har behov av hjälp med att leva ett liv som alla andra, och är i behov av personlig assistans. Tyvärr så är vägen inte alltid så lätt mellan att behöva och att få. På Glädjens assistans hjälper vi dig med ansökningar, överklaganden eller andra kontakter med försäkringskassa och kommun.

Är ett litet assistans bolag som anpassar stödet efter dina behov och förutsättningar samt fokuserar på dig som individ, där vi sätter guldkant på vardagen. Om du vill erbjuder vi på Glädjens Trädgård en trädgårdsoas/mötesplats där du tillsammans med andra kan njuta av nyskördade grönsaker efter säsong och plocka härliga sommarblommor eller bara gosa med djuren, där vi delar erfarenheter och kunskaper i en miljö där glädje smittar.

Scrolla ner om du vill läsa mer om vad natur, djur och trädgård kan innebära för oss individer. 

Vi hjälper dig att välja personlig assistent utifrån dina önskemål och behov. Samtidigt försöker vi tillsammans hitta den assistent som passar just dig bäst. Vi stöttar dig i allt från juridiska frågor och ansökan till rekrytering av assistent. 

  •  Kostnadsfri juridisk hjälp när du ska ansöka om personlig assistans.

  •  Full insyn i hur din assistansersättning används.

  •  Delaktighet i rekrytering och val av din personliga assistent.

  •  Personliga assistenter som arbetar med bra villkor enligt kollektivavtal.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss. 

Mervärden

Förmågan till inlärning ökar när man gör någonting meningsfullt. Dag- och säsongsrytmen, aktiviteten på gården och gårdens sysslor ger dig känslan av sammanhang. Samvaro med djur på gård ger större social trygghet och leder till personlig utveckling samt minskar depressioner .De förbättrade hälsoeffekterna är bland annat att sömnkvaliteten förbättras, depression och ångest motverkas samt att socialt liv främjas.Kunskaper och förmågor

Forskning säger att naturen är en viktig hälsofaktor för människan. På Glädjens får du värdefulla kunskaper om natur, djur och hur vi bidrar till planeten på ett hållbart sätt. Dina fysiska och psykiska förmågor stärks. Du lär dig om djur och natur, du får se ett frö växa och bli till planta som vi sedan kan äta. Djurungar som växer upp och mycket annat som berikar både själ, sinne och kropp. På Glädjens tar vi vara på varandras kunskaper, erfarenheter och vi delar med oss.

Du bidrar till hållbarhet

Alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Glädjen arbetar med hållbarhet i fokus.

Vi använder återbruk i största möjliga mån när vi bygger, snickrar och skapar. Våran vision är att verksamheten ska fungera som ett eget kretslopp där vi tar tillvara på allt vi kan som exempelvis gör egen jord och planterar egna frön.  
Beställare och kunder 

För vidare information vänligen hör av er via mejl eller slå en pling. 

Namn E-post/ telefon Meddelande Jag accepterar reglerna och villkoren och integritetspolicyn Skicka in